Arkadaşıma Gönder:

Bugün öğleden sonra Şamlar'ı dolaşayım dedim.

Demeseymişim daha iyimiş. Hiç bir şey yoktu desem yeri. Olan bir iki taneyi de çekemedim zaten. Şamlar tarafından girdim, dönüşte aynı yoldan dönmedim, acaip bozulmuş Fiko'nun bana gösterdiği güzergah, aracı bir daha sokmamak için o bozuk yola, Arnavutköy'den çıktım.

Beyazlardan gördüm bolca, birini kıstırdım ancak, kolajda ikinci sırada.

Kırlangıçkuyruk gördüm 5-6 kere en az, nefis de görünüyorlardı, taptaze, parlak, hiç birini çekemedim, kaçtılar :) birini anca yamuk yumuk yakayalabildim, sağ alt köşede.

Göçte bir kaç kuş Sazlıdere barajı üzerinde bir iki tur attılar, bir Yılan kartalı, bir şahin, bir atmaca. Bir de saz delicesi gördüm alçaktaydı, yanına yaklaşayım dedim, kaybolmuş tümsekten döndüğümde, nereye kayboldu bilemedim :)

Dağ kedisi çektim bir tane. Kuyruğu çok uzundu. Sonuçta dağda gördüğüm için dağ kedisi dedim. Pek şişman bir ev kedisi de olabilir :)

Kedinin altındakini 400mm ile çektim, yakınında 100mm ile çekemedim, kaçtı, 400mm mesafesinde tanımlık çekebilmişimdir herhalde, yırtık pırtık mı deniyordu ona acaba?

Laleler dönüşte Başakşehir'den.

Velhasıl, iyi bir arazi olmadı. Bir araziye çıkıp da toplam olarak 40 fotoğraf çekip (tekrarlar dahil) döndüğüm 7-8 senedir vaki değildir.

Kullanıcı HuSMeNaGa
Image

Müslüman. Son nefeste iman inşallah. Allah'tan başka ilah yoktur. Başka da ilah, put mut tanımam. Hz.Muhammed s.a.v. Allah'ın kulu ve resulüdür. Başka da önder tanımam.

15 Yorum

  1. Image

    Bu sene yağış iyiydi, umutluyduk ama durum buralarda da çok kötü... Kelebekler sırasıyla: Pieris napi (pseudorapea) Lycaena phlaeas Yırtık pırtık Kırlangıç kuyruk...

  2. Image

    Burda da durum aynı, Mayıs geldi neredeyse demirbaşlar haricinde hiçbirşey yok, her yıl Tavusla açardım sezonu bu yıl hala göremedim, hayır olsun diyelim... Ellerine sağlık hocam...

  3. Image

    Kıstırdığın o ikinci yalancıdır ağam yalancı. :) Soğuklar geçince artacaklardır. O zaman da hangisini çeksem diye şaşıracağız. En azından öyle umut ediyorum. Sevgi ve selamlarımla..

  4. Image

    Sorma hocam ya, ortalıkta hiç kelebek yok, arazide bomboş bir görüntü, kolajda panorama verdim, öyle göründüğü gibi boş ortalık, kırlangıç ve saksağanlar da olmasa, ses çıkmayacak araziden, ha bir de, tarla çinteleri. Bakayım pieris ve lycane neymiş :)

  5. Image

    O kadar yol gittim, bir de arazi kırıcı, taşlık, aracın bir yeri kırılacak, gittiğimle kalacam :) telefon da çekmiyor oralarda zaten :))

  6. Image

    Yalancıysa bu, gerçekleri de uçuşuyordu, pek kondüsyonum yerinde değildi, beceremedim çekmeyi. Sarılardan gördüm mesela, uçuşta sırtı sarı siyah olan, hiç durmadı ki lensi doğrultayım, bir de ikili çok güzel bir çift kelebek uçuşuyordu, benim görmediğim, biribirine kur yaparak döne döne, onları gördüm de durdum, peşlerine gittim tekrar göremedim. Onlar neyse artık, daha önce görmediğim bir şeydi. Bilen biri olaydı tanımlardı. İnşallah. Ben artık gerçi iyice astım bu işleri ama, arkadaşlara en azından bol şans dileyeyim :)

  7. Image

    İstanbul bir garip yer, burda benim dağlarda telefon çekmeyen yere rastlamadım ben Agam :)

  8. Image

    Sahi benekli bakırı biliyordum zaten ya :) Yalancıyı hemen tanıyamıyorum.

  9. Image

    Uçarken Sarı siyah sırtı görünen turuncu süslü idi sanıyorum.

  10. Image

    Konma özürlü ise kesin onlardır. :)

  11. Image

    Sumarular vardı 6 tane onlarla oyalanabilirdin Ağam çayır taş kuşları bolca idi baraj kenarında pazar öğleden sonra kontrol ettim.araziye çıktığında bi alö de nerde ne var rapor edivereyim ağabeyime :) varsın güzel karem olmasın oralarda olmak şahane.selamlarımla.

  12. Image

    Sumaru ne sumru olacaktı :)

  13. Image

    :)) Konma özürlüydü he :)

  14. Image

    Orada bir sumaru vardı o da benim Subaru idi :) Ben baraj kenarından dolaşmadım, seninle gittiğimiz güzergahı takip ettim, hatta en aşağıdaki bölüm fazla çamurluydu, yoldan ayrıldıktan sonraki bölümün sonuna doğru, oraya da girmedim ve geri döndüm, Arnavutköy'den çıktım. Sağolasın birader

  15. Image

    @ozgur-kocak , Bu tip kareleri "yaşam alanı" kategorisine alabiliriz.

İlgili Tespitler