Arkadaşıma Gönder:

Osmaniye Devlet hastahanesi'nin Lağımı, arıtılmadan Karaçay dersine akıyor.

İçerisinde hertürlü Tıbbi ilaç atığı, kimyasal atıklar, evsel atıklarla karaçay dersinden Akdenize kadar akmaktadır. Bu olaya duyrlı tavırlarınızı bekliyorum selamlr.

http://www.youtube.com/watch?v=pZNPqye-_zM

 

Kullanıcı Ali Murtaza DOĞAN
Image

  • Tespit Tarihi: 2014-01-06
  • Yüklenme Tarihi: 21-02-2014
  • Görüntülenme Sayısı: 661
  • Gözlem Lokasyonu: Osmanye merkez
  • Şehir: Osmaniye
  • Ülke: Türkiye
  • Ekipman(Gövde): ..
  • Ekipman(Lens): ..

5 Yorum

  1. Image

    TIBBİ ATIKLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 22.07.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25883 Yönetmeliğe göre: Genel ilkeler Madde 5- a) Tıbbi atıkların çevre ve insan sağlığına zarar verecek şekilde doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesi yasaktır. Ayrıca yönetmeliğin 7-8-9. maddelerinde mülki amir, tıbbi atık üreticileri ve belediyelere sorumluluklar yüklenmiştir. Geçici depolama Madde 18- EK-1’de yer alan ve en az 20 yatak kapasitesine sahip üniteler geçici atık deposu inşa etmekle, daha az yatağa sahip üniteler ise aynı işlevi görecek konteyner bulundurmakla yükümlüdürler. Düzenleme yetkisi: Madde 54- Bakanlık bu Yönetmeliğin uygulanmasını sağlamak üzere her türlü alt düzenlemeyi yapmaya yetkilidir. Yönetmeliğe aykırılık hali Madde 55- Bu Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket edenler hakkında 2872 sayılı Çevre Kanununun 15 ve 16 ncı maddelerinde belirtilen merciler tarafından gerekli işlemler yapılır ve aynı Kanunun 20, 21, 22 ve 24 üncü maddelerinde belirtilen cezalar verilir. Kısaca konunun hukuki boyutu yukarıdaki gibi. Bir de ekolojik boyutuna bakarsak: 1-Karaçay, Doğu Çukurova'nın kentler içinden geçen ve Ceyhan Irmağı kanalıyla Akdeniz'e dökülen bir akarsuyudur. Zorkun Yaylası'nın 11 km. kadar doğusundaki Gürdük'te doğar, Zorkun havzası sularını da alarak Osmaniye'nin güneyinde ovaya iner. Bu anlattığım etapta Gürdük kaynağı kent içmesuyu şebekesine alındığı için, sadece Zorkun havzası suyuna muhtaç kalır. Zorkun havzası, yaylacılık yönünden ön plana çıkar ve bölgedeki tüm dereler yaz boyu kentsel atıklara maruz kalır. -Ovada doğu-batı ekseninde ilerleyen Karaçay, küçük sanayi sitesi, bazı yakın köyler ve çevresindeki fabrika atıklarından da nasibini alarak Toprakkale ilçesinin merkezinden geçer. İşte bu bölgede Ali Murtaza dostumun bahsettiği hastane atığı ile karşılaşıyoruz. Tüm bu olumsuzluklarla yüklenen Karaçay, İncetarla-Küçükmangıt-Mercimek arasında Ceyhan Irmağına dökülünceye kadar geniş bir tarım ovasını sular. Osmaniye'nin güney mahallelerindeki sebze ve meyva bahçeleri olmak üzere, Ceyhan Irmağı'na kadar Toprakkale ilçesi, Lalegölü, Azizli, Kuzucak, Günyazı, Yalak, Köprülü ve İncetarla köylerinin bahçe ve tarlalarını sular. Sonrasında Ceyhan Irmağı ile Akdeniz'e kadar tüm tarım alanlarını sulayarak denize dökülür. İşin ciddiyetini sanırım bir nebze anlatabildim ve başkanımın hislerine tercüman olabildim. Gönlüne sağlık başkanım. Ellerin dert görmesin. Sevgilerle..

  2. Image

    Seninde yüreğine sağlık dostum bu konuda birşeyler yapılabilir gibi ortada suç var

  3. Image

    Çok önemli bir konuya değinmişsiniz başkanım, umarım orada da diğer alanlar gibi geç kalınmaz.. :(

  4. Image

    Sevgili Beri kardeşim duyarlı tutumundan dolayı ben size teşekkür ediyorum. Bir kaç yeldeğirmeni savaşçıları sayesinde doğamız ve suyumuz korunacaktır selam.

  5. Image

    Umarım vermiş olduğunuz mücadele karşılığını bulur. Emeklerinizi takdirle karşılıyorum,selamlarımla....

İlgili Tespitler