Arkadaşıma Gönder:
.
Kullanıcı TAMER YILMAZ
Image

6 Yorum

  1. Image

    Crocus larda kök yapısını görmek gerekiyor. Ama yayılışından yola çıkarak Crocus chrysanthus diyebiliriz.

  2. Image

    Bir de harita Estonia yı gösteriyor.

  3. Image

    Harita da lokasyonu bul butonuna tıklamalısınız. Çünkü harita veritabanında Salda isminin geçtiği ilk veri neresi ise otomatikmen onu buluyor. Dünya üzerinde kaç tane Salda ismi var ise siz tıkladıkça harita değişir. Doğru yeri bulana kadar lokasyonu haritada bul butonuna tıklamanız gerekiyor.

  4. Image

    Kusura bakmayın, sitenin bazı özelliklerini kullanmaya henüz alışamadım Serdar Bey. Gerekli düzeltmeyi yaptım. Bitki fotoğraflama konusundaki eksiklerimi de bu aralar öğreniyorum sizlerin sayesinde. Teşhis için nelere dikkat edip hangi detayları da fotoğraflamamız gerektiğini de anlamaya başladım. Ama sanıyorum ki sadece fotoğrafla teşhisin de yeterli olmadığı türler var. En azından bu bile faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Teşekkürler,selamlar....

  5. Image

    Aslında foto ile teşhis edilemeyecek bir sürü cins var. Apiaceae, Gramineae, Boraginaceae, Cruciferae familyalarına ait cinsler gibi ki bunlar tür sayısı çok fazla olan familyalardır. Tür sayısı ne kadar artarsa o kadar detay ister teşhis için. O zaman da bitkiyi toplamak gerekiyor.

  6. Image

    Salda gölünün eşsiz fonunda, harika bir bitki fotoğrafı olmuş. Harika görünüyor, çok beğendim ellerine emeklerine sağlık Tamer' cim.. Sevgiler selamlar..

Tespit İçin Tür Önerileri

Tür Tanımı Kullanıcı
Crocus chrysanthus (Sarıçiğdem) Serdar Aslan
Crocus chrysanthus (Sarıçiğdem) Mehmet HANAY

İlgili Tespitler