Arkadaşıma Gönder:

Yıllar evvel büyükçe bir çiçeğimizin saksısında bir filiz belirdi.İş arkadaşım bir arkadaşının ona verdiği meyveyi yedikten sonra çekirdekleri oraya gömdüğünü fakar meyvenin nasıl birşey olduğu hakkında hiç birşey hatırlamadığını söyledi.Biraz kendine gelince bahçeme diktim.Şu an 3 mt boya ulaştı.Çiçek açıyor ama meyveye dönemiyor.

Kullanıcı Bülent Biçici
Image

  • Tespit Tarihi: 2011-06-07
  • Yüklenme Tarihi: 01-01-2018
  • Görüntülenme Sayısı: 396
  • Gözlem Lokasyonu: Ürünlü, Bursa, Türkiye
  • Şehir: Bursa
  • Ülke: Türkiye
  • Ekipman(Gövde): Fuji JV100
  • Ekipman(Lens):

6 Yorum

  1. Image

    Arkadaşınız hurma yemiş, çekirdekleri gömmüş. Aşı meyva da olsa, çekirdekten dikimlerde asıl olan tür çıkıyor. Sizinki Diospyros lotus (Hırnık) denilen küçük siyah hurma olmalı. Çok tatlı ve lezzetlidir. Bursa'da olması lazım, belki daha ufaktır ya da yerini sevmemiştir. Dilerim bu sene meyvaya döner.:) Elinize sağlık Bülent bey. Mutlu yıllar..

  2. Image

    Benim çocukluğumda komşunun bahçesinde vardı,ticari değeri olmadığından ya da o zamanki komşuluk anlayışından bütün mahalle çocukları oradaydık.Hafif kuruya dönük olanları daha güzeldi sanki.Yer problemi olabilir ağaç bir türlü coşamadı,ilkbahar donları ve,taban suyu (neredeyse yüzeye Çıkan) olan bir yer benim bahçe.Döllenme problemi de olabililir.O zaman ben de bundan bahsettiğim ama aradan çok zaman geçti hiç hatırlamıyorum dedi.İnşallah bu sene meyve verir ben de çocukluğumdan kalma o tada tekrar kavuşurum :) Çok teşekkür ederim Mehmet bey,Sizlere de mutlu yıllar...

  3. Image

    Çevrede yalnızsa büyük ihtimal döllenemiyordur hocam, çiçek açıyorsa meyve de verirdi yoksa...

  4. Image

    Çevrede olmayabilir,

  5. Image

    Hocam bulunduğunuz muhitte Trabzon hurması (D. kaki) varsa, onun polenleri ile bunun dişi çiçeklerinde yapay döllenme sağlayabilirsiniz :) erkek ve dişi çiçeklerinin aynı zamanlarda olgun bulunması!..

  6. Image

    Biraz uzağında olsa da kendi bahçemde bile var,denerim hatta yanına yeni fidan bile dikerim ,özlediğim bir meyve :) Teşekkür ederim...

Tespit İçin Tür Önerileri

Tür Tanımı Kullanıcı
Diospyros lotus (Hırnık) Hasan YAŞAYACAK
Diospyros lotus (Hırnık) Ahmet Karataş

İlgili Tespitler