Arkadaşıma Gönder:

Ormanın içinde tamamen doğal

Kullanıcı Ahmet Karataş
Image

Zooloji Profesörü detayli bilgiler için: http://host.nigde.edu.tr/akaratash

5 Yorum

  1. Image

    cotoneaster...biri dikmiş olabilirmi,yakında ev varmı?

  2. Image

    Hasan Bey çok teşekkür ederim.Renkler türde aldattı. Yapraklar kültürden farklı gelmişti zaten. Yakında ev, yerleşim yok. Burası çamburnunda tabiat parkının ortaları (bir kısmı geçen yıl yakılmış, basında epey haber olmuştu). Ormanın en bakir ve sık yerlerinde bir kaç ayrı yerde gördüm. Çoğunun olduğu yere çıkmak bile pek mümkün değil.

  3. Image

    Hasan Bey, bunun türünü biraz araştırdım. Listede olmayan bir Avrupa Cotoneaster'ine benzettim. Daha önce aynısını Toroslar'da Çamlıyayla'nın üzerindeki ormanda görmüştüm. Ben tabi her ikisini Pyracantha sanmıştım :) Bir de bundan bir önce yüklediğim eğrelti veya eğrelti benzeri bitkiye aklım takıldı. En azından cinsini öğrensem de yeter.

  4. Image

    Egrelti askmerdiveni,nephrolepis sp.,civardaki evlerden ormana moloz atildiysa egrelti ve Cotoneaster gelmiştir.

  5. Image

    Hasan Bey, burasını belki biliyorsunuz. Çamburnu Tabiat Parkı. Orman Müh. Taner Şeramet ile ormanda epeyce yol yaptık. En azından 3-5 km içinde ev yok. Yine moloz vs ihtimal dahilinde. Ne de olsa insanoğlunun elatmadığı pek yer yok. Yol boyundaki dik yamaçlarda bunlardan vardı. Aşkmerdivenini az çok tanırım. Webten de baktım. Ondan çok, http://dogalhayat.org/property/egrelti-6/ dekini Osmunda regalis'e benzettim (karşılaştırma için http://www.florafinder.com/LargePhotos/D1/Osmunda_regalis-3BE5FD08D1.jpg).

İlgili Tespitler