Arkadaşıma Gönder:

2396. tür: Myotis capaccinii. Türkçe adı (İngilizce adında olduğu gibi), iri ayaklarından geliyor. Bu ayaklar, zaman zaman küçük balıkları bile yakalayabiliyor ama genellikle sucul böcekler için kullanılıyor. Biz insanlardaki kulakkapağı bunlarda oldukça uzun ve hafifçe -S- harfi şeklindedir. Kuyruk derisi, kıllı ve noktalı desenli. ayak bileğine çoğu yarasanın tersine parmaklardan değil, daha yukarıdan bağlanıyor. 

Yarasalar hakkında genel olarak yazacak olursam; çoğumuzun çevresinde yarasaların yaşayabileceği pekçok ortam olduğunu, biraz dikkatli baktığımızda rahatlıkla görebiliriz. Yarasa denince akla hep mağaralar gelir; oysa mağaralardaki türlerden fazla, kale, han, hamam, kervansaray, eski evler gibi yerlerde daha da fazla türe rastlanabilir. 

Bir fener yardımıyla bu güzel ve ilginç hayvanları rahatlıkla bulup, rahatlıkla görüntüleyebilirsiniz. Sanılanın aksine insanlara saldırmaz ve çarpmaz. belki dar mekanlarda kaçarken hafifçe kanat ucu değerse, asla korkuya kapılmayın. dediğim gibi o sizden kaçıyordur. 

Fikret Karacan Bey'in isteğini kıramayıp bir yarasa ekleyelim istedim. Umarım beğenirsiniz Fikret bey.

Kullanıcı Ahmet Karataş
Image

Zooloji Profesörü detayli bilgiler için: http://host.nigde.edu.tr/akaratash

  • Tespit Tarihi: 2008-09-20
  • Yüklenme Tarihi: 05-03-2014
  • Görüntülenme Sayısı: 898
  • Gözlem Lokasyonu: Avanos, Nevşehir, Türkiye
  • Şehir: Nevşehir
  • Ülke: Türkiye
  • Ekipman(Gövde): Sony Cybershot
  • Ekipman(Lens): kompakt

8 Yorum

  1. Image

    Enfes bilgileri ile harikulade bir tespit, emeklerinize ellerinize sağlık Ahmet hocam.. Saygı ve selam ile..

  2. Image

    Sayın Karacan yarasa istemiş yüklemişssin hocam benim de isteklerim var napcaz :) ellerine sağlık benim de nacizane bir yarasa tecrübem olmuştu onu hatırladım şimdi üzerimize düşenler ne diye sorduğumda verdiğiniz cevabı özellikle :)

  3. Image

    Boşuna hiç uğraşma @hanay:) Bunu yüklerken ve notu yazarken, her saniye aklımdaydın:) Bunu çektiğimiz yer seninle gittiğimiz yer, 7-8 ay öncesi. Üzerine düşenlerden zarar gelmez:))

  4. Image

    A.selam. Çok teşekkür ederim Bedri Bey. @hanay ın şu yarasa takıntısı olmayıp, ikide bir başımın etini yemese, daha yükleyip, yazacağım ama.... Saygı ve selamlarımla iyi geceler dilerim.

  5. Image

    Haklısınız ne deseniz ama şu sıralar örümcekler epey uğraştırıyorlar beni.Hocam sizin hiçbir kareniz kötü değil ki.çünki sizde gönül var severek ve bilerek yapıyorsunuz arazilerinizi.merak ediyorum pek fazla kelebek üzerinde durmuyorsunuz kolay geldiği için mi.? :) Çok çok teşekkürler Ahmet hocam ama bir kaç tür daha yarasa olmalı sandığınızda :) büyük büyük izlemek ayrı keyif.çok selam hörmet ederim Ahmet hocam.saygılarımla selamlar.

  6. Image

    Bu arada bana öyle baksaydı iki yıl öncesi kadar kesin kendime yada çevreme zarar veriridim,Ard alandaki daha çok dikkatimi çekti.herzamanki gibi şahane yarasa fotoğrafı Ahmet hocam.

  7. Image

    O yüzden TANI, SEV, KORU diyoruz Fikret Bey:) Çok teşekkürler.

  8. Image

    Nazik sözleriniz için çok teşekkürler Fikret bey. Dediğiniz gibi gönül işi. Bu yıl hayatımın rekorunu kırıyorum. Ama eksi yönde. Kasım başından beri elime makina alamadım. Önceki yıllar kampüste olsun iki gün araziye çıkmasan, saç baş yolardım:) Kelebekleri gelince sanırım 150 tür kadar oldu. Görmeyi de çekmeyi de çok seviyorum. Burada daha çok türe ağırlık verince pek sıra gelmiyor. İnşallah sonraki günlerde bolca paylaşırız. Bu arada sizin de maşallahınız var. M. Coşkun beyle birlikte yok yok cinsinden arşiviniz var. Selamlarımla iyi geceler dilerim.

Tespit İçin Tür Önerileri

Tür Tanımı Kullanıcı
Myotis capaccinii (Uzunayaklı Yarasa) Ahmet Karataş
Myotis capaccinii (Uzunayaklı Yarasa) Mehmet HANAY
Myotis capaccinii (Uzunayaklı Yarasa) Bedri Kalemci

İlgili Tespitler