Arkadaşıma Gönder:

Bahçemdeki havuzdan...Kırmızı olan canlıydı,zorlama bir yüzme hareketiyle ilerliyordu.Tümünün yusufçuk nimfleri olduğunu düşünüyorum.

Kullanıcı Bülent Biçici
Image

  • Tespit Tarihi: 2015-11-20
  • Yüklenme Tarihi: 28-12-2015
  • Görüntülenme Sayısı: 436
  • Gözlem Lokasyonu: Ürünlü, Bursa, Türkiye
  • Şehir: Bursa
  • Ülke: Türkiye

5 Yorum

  1. Image

    Bunlar sivri sinek larvaları Bülent hocam, bunlarla mücadele için zamanında Türkiye'deki durgun sulara dışarıdan Gambusia affinis atılmıştı bildiğim kadarıyla. Şimdi Gambusia affinis Türkiye'de her tatlı suda görülebilen bir balık haline geldi. Sivri sinekler de bunlar sayesinde azaldı. Benim bildiğim bu kadar, ama yanılıyor da olabilirim. Ancak bunlar sivri sinek larvası o kesin :)

  2. Image

    Pardon "bunlar" yazdım ancak sadece kırmızı olan canlı, diğerleri kabuk değiştirmesi sonucu geride kalan ölü dış iskelet.

  3. Image

    Çok ilginç geldi,hani derler ya ''başkası söylese inanmazdım .'' Diğerlerinin kabuk olduğunun farkındayım ama havuza yusufçukların yumurta bıraktığını birkaç kez gördüğüm için şeklende onlara benzettiğm için Yusufçuğa bağlamıştım olayı. Değerli bilgilendirmeniz için çık teşekkür ederim,selamlar :)

  4. Image

    Yine keşif peşindesin hocam :) ellerine sağlık... listende Kaya sıvacısı göremedim, burda kolay biryerde buldum ama kuru havada gitmek lazım yollar toprak çünkü :)

  5. Image

    Bugün Hayri aradı,kulağını çınlattık,tenekede tavuk peşinde kendisi,ikisini birarada çıkarırız inşallah :) Teşekkürler,selamlar...

İlgili Tespitler