Arkadaşıma Gönder:
.
Kullanıcı Gökhan EREN
  • Tespit Tarihi: 2014-07-24
  • Yüklenme Tarihi: 24-07-2014
  • Görüntülenme Sayısı: 832
  • Gözlem Lokasyonu: Karasu, Sakarya, Türkiye
  • Şehir: Sakarya
  • Ülke: Türkiye
  • Ekipman(Gövde):
  • Ekipman(Lens):

13 Yorum

  1. Image

    ilginç bir bitki, çıkartamadım Hasan bey ne der bakalım.

  2. Image

    iris foetidissima meyveleri,bu tür istanbul şüpheli kayıtlı irislerden,doğallaşma olabilir,takip edilmeli..

  3. Image

    http://dogalhayat.org/property/124137/ iki görüntüsünü daha ekledim

  4. Image

    Hocam şüpheli derken görüntüden kaynaklı mı? Yoksa Sakarya da daha önce gözlemlenmiş mi ?

  5. Image

    süs bitkisi olarak kulanıldığı için ancak geniş sahalarda doğallaşma yaparsa floraya kaydedilir,yazar,istanbul verisini başka yerde görmediğinden şüpheli demiş..

  6. Image

    O fotoları buraya destek foto olarak ekleyebilir misiniz Gökhan bey?

  7. Image

    Foto yüklemede dikkat edilecek hususlar: 1- Aynı tarih, saat, yere ait fotoları farklı sayfalara yüklemeyiniz. 2- Farklı tarih, saat ve yere ait fotoları aynı sayfaya yüklemeyiniz. 3- Farklı tarih ve saate farklı ama aynı yerden aynı populasyona ait fotoları aynı sayfaya yükleyebilirsiniz. 4- Pazar, balkon, süs, saksı ve yetiştirme bitkilerini yüklemeyiniz. Doğal alana kaçmışsa veya doğada yetişiyorsa oradan çekiniz. (Buğdaygillerdeki gibi bazı tarım bitkileri istisna tutulabilir ki onları da fotodan teşhis etmek zor.) 5- Eğer doğadan çekemiyorsanız, başka ilden olupta işaretlenen ilde olmayan ama yetiştirdiğiniz doğal bitkileri nerden gelmişse yayılış yeri olarak orayı işaretleyin. (Ama bu yöntemi çok tercih etmezseniz iyi olur.) Eğer bilmiyor veya hatırlamıyorsanız yüklemeyi tercih etmeyin. Nedeni şu: Sizin verdiğiniz yayılış bilgisi belki orda olması zor bir bitkinin hakkında bize yanlış bir yayılış bilgisi vermeye neden olacaktır. Bu da yanlış bilgi demektir. Bu da giderek sizin yüklediğiniz fotoların acaba gerçekten o ilden mi bu bitki şüphesini doğurur ve her seferinde size sormamız anlamına gelir. Yani güven azalır. Bizim amacımız ve önceliğimiz doğalbitkiler, yetiştirme bitkiler değildir. Egzotik ve yetiştirme bitkiler konusuna girersek biz bu işin içinden çıkamayız. Bu tarz fotolarınızı merak ediyorsanız facebook ta flora grubunda paylaşabilirsiniz. 6- Mümkün olduğunca çiçek, yaprak, (varsa) meyve de içeren fotoları yükleyiniz. Sadece yaprak çekimleri tanımlanması çok zordur. Sadece yaprak çekmişseniz, aynı bitkinin çiçekli döneminde de fotosunu çekip, ana kareye koyup diğerlerini destek foto olarak yer değiştiriniz. 3 kare hakkınızı benzer kareleri yükleyerek doldurmayınız. 7- Fotoğraf üzerinde, fotoğrafın dokusunu ve netliğini bozan veya değiştiren saturasyon, bulandırma gibi efektler (parlaklık, kontrast, kırpma ve isim ekleme hariç) kullanmayınız.

  8. Image

    Gökhan bey, bitkiyi takip edip çiçekli mevsiminde yükleme yaparsanız problem çözülmüş olacak. Şu durumda bir şey söylemek zor. çiçekli dönemindeki tanımlanınca bu da tanımlanacaktır. selamlar...

  9. Image

    Hocam bugün tekrar baktım çevresindekilerle birlikte meyvelerin üzerleri çürüyor gibi siyah siyah, içinde tohumları gözüküyor çiçekli zamanı ne zaman oluyor tam olarak?

  10. Image

    @ozgur-kocak hocam @hasan-yasayacak hocam @serdar-aslan hocam bu bitki her sene aynı yerde su kanalı boyunca oluyor ama hiç çiçekli görmedim teşhis ne olacak bu türün?

  11. Image

    artık doğallaştığı kabul edildi ve floraya eklendi @hasan-yasayacak bey.

  12. Image

    O zaman hayırlı olsun :)

Tespit İçin Tür Önerileri

Tür Tanımı Kullanıcı
Iris foetidissima (Kokarsüsen) Serdar Aslan
Iris foetidissima (Kokarsüsen) Özgür KOÇAK

İlgili Tespitler