Arkadaşıma Gönder:

Öğle arası fakülte duvarının dibinden

Kullanıcı Ahmet Karataş
Image

Zooloji Profesörü detayli bilgiler için: http://host.nigde.edu.tr/akaratash

18 Yorum

  1. Image

    Hocam büyük ihtimalle Labidostomis humeralis...

  2. Image

    Labidostomis lusitanica ile çok yakınlar,yumurtlama anında güzel tespit olmuş Ahmet hocam...

  3. Image

    Geçen hafta iki farklı alanda,ahlat ve meşe ağaçları üzerinde ben de fotoğraflamıştım Hocam, hangi tür diye arıyordum,hazıra konacağım şimdi :) ellerinize sağlık, selamlar..

  4. Image

    Çok teşekkür ederim Fikret bey. Bazen fazla emek vermeden, hemen okulun duvar dibinde bile karşılaşıyoruz güzellerle. Bazen de yüzlerce kilometre gidip dönüyoruz. Bugün aynından bulamadım. Ama başka bir kaç kınkanatlı çektim kısa bir yürüyüşle. Tür konusunda ben de kararsız kaldım. Karşılaştırma için: http://coleoptera.ksib.pl/kfp/search.php?img=39042 ve http://www.biol.uni.wroc.pl/cassidae/European%20Chrysomelidae/labidostomis%20lusitanica.htm

  5. Image

    Bazen ben de öyle yapıyorum Ufuk bey. Doğalhayatın güzel yanlarından biri. Çok teşekkürler. Selamlar.

  6. Image

    Çok teşekkür ederim Özgür. Açıkçası tür konusunda kararsız kaldım. Karşılaştırma için: http://coleoptera.ksib.pl/kfp/search.php?img=39042 ve http://www.biol.uni.wroc.pl/cassidae/European%20Chrysomelidae/labidostomis%20lusitanica.htm Görüşünü tekrar yazarsan, ona göre türe bir karar verelim. Tabiki diğer arkadaşlardan da görüş gelirse, memnuniyetle uyarız.

  7. Image

    hasan hocam bu tür için fikrin nedir?

  8. Image

    humeralis değil..propingua olmalı..selam.

  9. Image

    Çok teşekkürler. karamanica'ya ne dersiniz Hasan bey. Hem eski Karamanoğlu topraklarında çekilmiş. Cephalothorax'ın dorsali bayağı kıllı bir yapıda olunca önceki söylenen ihtimallerde hep bir soru işareti vardı. Bir de elitradaki siyah benek tam benek gibi değil, daha bir çamur lekesi gibi görünüyor. Baktığım fotoğraflarda humeralis ve lusitanica'da daha etrafı düzgün, erkektekine benzer şekilde.

  10. Image

    Şu sayfada (http://www.biol.uni.wroc.pl/cassidae/European%20Chrysomelidae/labidostomis.htm) cinsin 48 türüne ait liste ve büyük çoğunluğunun fotoğrafı var Hanay. bazısı siyah veya sırtında ilave benekler olunca, doğrudan eleniyor. Hasan beyin önerdiği veya karamanica'ya daha çok benzettim. Bir de sen bak.

  11. Image

    Bence listedeki türleri şimdiden veritabanına ekle. Erinde sonunda bunlar bu siteye gelecek:)) Hiç şansları yok.

  12. Image

    karamanica da olabilir,bende verisi yok,propingua ihtimallerden..uzman görüşü olsa güzel olurdu..selam.

  13. Image

    http://www.biol.uni.wroc.pl/cassidae/European%20Chrysomelidae/labidostomis%20karamanica.htm bu sayfadaki belki karşılaştırma için kullanılabilir.

  14. Image

    tüy durumuyla ilgili bilgi varmı(propingua için seyrek diyor)..

  15. Image

    bizimkinin baş kısmı çok sık ve kısa tüylüydü.

  16. Image

    Tartışmalardan sonra tekrar bakma imkanınız olursa sevinirim.

  17. Image

    Chrysomelidae: Labidostomis sp. Palearktik bölgedeki bütün Chrysomelidae türlerinin tanım anahtarını içiren 2 ciltlik bir kitap var elimde ondaki tanım anahtarına göre bu genusta bir türe ulaşmak için çok ayrıntılı bir çok fotoğraf bazen de genital incelemesi gerekiyor. En iyisi ise bireyi mikroskop altında incelemek olur. Durum böylr olunca Labidostomis sp. olarak kalması en iyisi olacak.

  18. Image

    Çok teşekkürler Barış. Hepsini tanımlayacak değiliz ya :) Cins düzeyinde de yeterli. Sağolasın.

İlgili Tespitler