Arkadaşıma Gönder:

1000. türüm özel bir tür olsun ve memleketten olsun istedim. Bir yıl süre ile TÜBİTAK Türk Zooloji Dergisi'ne kapak fotoğrafı olan bu kareyi, Sağlık Bakanlığı, ilga Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü ile ortak yürüttüğümüz Hantavirüs projesi kapsamında araziden örnekleme yaptığımız dönemde çekmiştim. Kümbet Yaylası, diğer yaylalarımız gibi giderek artan betonlaşmaya rağmen hala çok güzel. Görmeyenlere ziyaret edip, etinden yiyip, soğuk sularından içmelerini öneririm. Kümbet'in çarşısında bile çütre bulabilirsiniz. Orada serçenin nişini almış durumda. Onlar şimdi uzaktalar. Çoğu yaz göçmeni kuşumuz, şimdi Arap Yarımadası veya Afrika'dayken, onlar Hindistan tarafında. Diğer yandan Cumhuriyetimizin ilk kuruluşlarından olan ve dünyaca bilinen Hıfzıssıhha Enstitüsü, ilk sağlık bakanımız Dr. Refik Saydam'ın gayretleriyle kurulmuş ve sonradan adı verilmişti. Bir kaç yıl önce o da pek çok cumhuriyet ilkleri gibi tarihin tozlu raflarında yer aldı.

Kullanıcı Ahmet Karataş
Image

Zooloji Profesörü detayli bilgiler için: http://host.nigde.edu.tr/akaratash

4 Yorum

  1. Image

    Ellerinize sağlık Ahmet hocam, çok güzel bir tür ve fotoğraf. Kırmızı rengi çok güzel :)

  2. Image

    Emeklerinize sağlık Ahmet Hocam,hem tür hem fotoğraf çok güzel.1000.tür için de ayrıca kutlarım :) selamlar..

  3. Image

    Çok teşekkürler Barış. Adına bile işlenmiş kan kırmızısı (=ertyhrinus). Senin de büyük emek ve katkılarınla 1000. türü geçtim. Zahmetlerin için de ayrıca teşekkür ederim.

  4. Image

    Çok teşekkür ederim Ufuk Bey. Darısı başınıza. Beğenilmesi ayrıca güzel. Elde tür çok, belki 5000den fazla. Lakin bunların bir araya getirmek, teşhis ederek adını koymak, malum, oldukça zor bir uğraş. Sizin de yer aldığınız tanımcı arkadaşlara özellikle teşekkür ederim. Selamlarımla.

Tespit İçin Tür Önerileri

Tür Tanımı Kullanıcı
Carpodacus erythrinus (Çütre) Ahmet Karataş
Carpodacus erythrinus (Çütre) Barış Çerçi
Carpodacus erythrinus (Çütre) Hasan YAŞAYACAK

İlgili Tespitler