1. Image

    myosotis sp.

    Tespit Başlığı: Belirlenemeyen tür

  2. Image

    Bu da sanırım Geum coccineum. Elinize sağlık.

    Tespit Başlığı: turuncu

  3. Image

    Sanırım Daphne pontica. Elinize sağlık Hülya Hanım. Bizim ilçenin (Bulancak) yaylası. Geçen yıl kurban bayramında gitmiştim bu yaylaya. Orada çektiğiniz diğer türleri de görmek dileğiyle, sağlıcakla kalın.

    Tespit Başlığı: giresun

  4. Image

    sedir..

    Tespit Başlığı: göknar?

  5. Image

    İlk ikisi Kızıl ardıç, son kuş (kızıllık olmayan) öter ardıç. Ben kızıl ardıç diye onaylıyorum. Son türü silip ayrıca yüklerseniz iyi olur.

    Tespit Başlığı: azimli

  6. Image

    Thalassoma pavo (Günbalığı)

    Tespit Başlığı: Gün Balığı

  7. Image

    Hülya hanım. Konunun uzmanı arkadaşlar onaylarsa daha iyi olur. Çünkü ben bitki uzmanıyım.

    Tespit Başlığı: kefal

  8. Image

    çiçek ve kalix mm

    Tespit Başlığı: ?

  9. Image

    Türkiye'de hastalığa sebep olan hiçbir böcek türü yok. Ancak Kırım-Kongo kanamalı ateşine sebep olan kene ve ölümcül zehirlere sahip bazı örümcek türleri var. Fakat bunlar 8 bacaklı örümcekgillerden. 6 bacak sayıyorsanız böcektir ve en fazla pis bir koku çıkarırlar :D

    Tespit Başlığı: Leptoglossus occidentalis

  10. Image

    Aman Allah'ım, ne diyeceğimi şaşırdım! Kesinlikle, haberde yazılan Türkiye'de yayılma olayı tamamen saçmalık. Fotoğraftaki iki böcek aynı tür bile değil. Bir de referans olarak Ege Üniversitesi'nden astronomi anabilim dalından bir hocayı göstermişler. O hoca böceklerden ne anlayacak da siz de onun lafı ile haber yapıyorsunuz! İlk fotoğraftaki Rhynocoris iracundus, ikinci fotoğraftaki de sizin tespitteki ile aynı tür, Leptoglossus occidentalis. R. iracundus bütün Türkiye'den bilinen çok yaygın tamamen zararsız bir tür. İkincisi ve sizin tespitteki L. occidentalis ise Kuzey Amerika'ya özgü bir çam zararlısı. 1999'da İtalya'ya çam ağacı ithalatı ile gelip ondan sonra bütün Avrupa'ya yayılmış bir tür. Türkiye'den 2011 yılında keşfedilmesinin ardından şu zamana kadar bizim sitenin arşivinin katkıları ile de Anadolu'da birçok yerde yayılış gösterdiği keşfedildi. En son geçen sene Elazığ'dan kaydedildi ancak henüz Doğu Karadeniz'den kaydı yok. Siz Karadeniz'de nerede gördünüz? Bu türün de hiçbir zararı yok ancak kışın kuytu ve sıcak yerlerde kışladıkları için sonbaharda evlere giriyorlar. Haberde bahsedilen tür gerçekten zaraelı bir tür ama Palaearktik bölgede yayılış göstermiyor. Böyle spesifik konularda konu uzmanı dışında hiçbir haber kaynağıma güvenmeyin.

    Tespit Başlığı: Leptoglossus occidentalis

  11. Image

    civanperçemi..yeni çiçek açıyor..

    Tespit Başlığı: tüylü

  12. Image

    kardaşkınası..1-2 çobandan alıntı böyle uydurma isimleri kullanmak bilim adamına yakışmaz,başkalarının yanlışlarıda bizi bağlamaz..

    Tespit Başlığı: sarı

  13. Image

    yapraktan detay alırsanız alttüre gidebiliriz..

    Tespit Başlığı: Linum hirsutum (Saçlı keten)